Diskuterte rammebetingelsene for museene
Onsdag 7. mars møtte fylkesordfører Ragnhild Vassvik og sametingspresident Aili Keskitalo kulturminister Trine Skei Grande i Karasjok. Tema var kulturfeltets rammebetingelser og utviklingsmuligheter. (Foto: Nina Merete Austad, FFK).

Diskuterte rammebetingelsene for museene

Kulturministeren var i Finnmark. Rammevilkår for museene var ett av spørsmålene som ble drøftet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 16.03.2018 01:41

Kulturfeltets rammebetingelser og utviklingsmuligheter i Finnmark var tema da fylkesordfører Ragnhild Vassvik og sametingspresident Aili Keskitalo møtte kulturminister Trine Skei Grande og representanter for Kulturrådet i Karasjok på onsdag. 

Kulturdepartementets planlagte kulturmelding, nasjonal retning på kulturfeltet og hvilke muligheter og utfordringer disse vil gi for institusjoner og kulturarbeidere i Finnmark var tema mellom kulturministeren og de andre deltakerne på møtet. Rammebetingelsene for museene i Finnmark ble spesielt diskutert, og søknader til Kulturdepartement fra Varanger museum avdeling Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum og Museene for kystkultur og gjenreisning IKS ble trukket fram som gode eksempler på hvilke muligheter som finnes i fylket, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

--Det er viktig å sikre gode vilkår for at kulturinstitusjonene i Finnmark fortsatt kan utvikle seg og formidle både nordnorsk og samisk kultur. Det er et klart behov for en styrking av rammebetingelsene for museene i Finnmark, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik. 

Museene for kystkultur og gjenreisning, et interkommunalt selskap av kommunene Nordkapp, Hammerfest, Måsøy, Lebesby, Gamvik og Berlevåg.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS