Nei til Nussir i Sametinget
Sandra Márjá West, nestleder for NSRs sametingsgruppe.

Nei til Nussir i Sametinget

Nussir-saken skal tilbake til FeFo-styret.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 08.03.2018 20:00

Sametinget sier nok en gang nei til gruvedrift i Nussir og sender saken tilbake til FeFo.

--Nussir-saken er en kontroversiell sak hvor mye står på spill for reindrifta i området. Vi mener at FeFo ikke har ivaretatt viktige hensyn til samisk kultur og reindrift under sin behandling av saken i høst, og sender den derfor nå tilbake for å la FeFo-styret gjøre en ordentlig behandling av saken. Det sier Sandra Márjá West, nestleder for NSRs sametingsgruppe og saksordfører i saken, i en pressemelding. 

I plenum på samlingen denne uken vedtok Sametinget, at saken om endret bruk av utmark på Nussir i forbindelse med gruvedrift skal tilbake til Finnmarkseiendommen for grundigere behandling. Sametinget ber FeFo om å behandle saken på nytt, og nøye vurdere hvilken betydning den planlagte gruva vil ha for samisk kultur, reindrift, utmarksbruk, næringsutøvelse og samfunnsliv, jf. Finnmarkslovens §10. 

--I sin avgjørelse har FeFo lagt til grunn en enighet om avbøtende tiltak mellom myndigheter og reindrifta i forbindelse med gruvedrifta. Da det i dag ikke finnes en slik enighet mener vi at FeFo har godkjent endret bruk av utmark på Nussir på feil grunnlag. FeFo-styret har gjort en saksbehandlingsfeil, og vi gir dem en mulighet til å rette opp denne, sier West. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS