Foreslår at utbygging av fiskerihavner skal være i statlig regi
Stortinget skal behandle representantforslag senterpartipolitikere om fiskerihavner. (Illustrasjonsfoto)

Foreslår at utbygging av fiskerihavner skal være i statlig regi

Fire av stortingsrepresentantene til Senterpartiet har levert inn et representantforslag.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.03.2018 15:45

Torsdag leverte Senterpartiet et forslag i Stortinget om at fiskerihavnene fortsatt skal være i statlig regi og at Kystverket skal forvalte driften, planleggingen, utbyggingen og vedlikeholdet. 

Senterpartiet foreslår i tillegg at ordningen med statlige tilskudd videreføres.

--At regjeringen vil flytte ansvaret til regionene har resultert i en trenering av prosjektene. Det er i dag flere nye havner som skal bygges og mange som trenger vedlikehold. Vi kan ikke stå å se på at dette arbeidet stoppes opp fordi dette blandes inn i rotet regjeringen har skapt med regionreformen, sier Siv Mossleth, stortingsrepresentant for Senterpartiet, i en pressemelding. 

Det er stortingsrepresentantene Siv Mossleth, Geir Adelsten Iversen, Sandra Borch og Kari Anne Bøkestad Andreassen som har fremmet representantforslaget om at fiskerihavnene fortsatt skal være et statlig ansvar.

At det nå er usikkerhet rundt forvaltningen er ikke det eneste problemet, ifølge partiet. Senterpartiet mener også at den nye ordningen truer finansieringen av prosjektene.
 
--I dag er det slik at staten gir tilskudd til kommunale fiskerihavner. Den nye ordningen vil føre til en underfinansiering av viktige prosjekt, både når det gjelder opprettelse av nye havner og rehabilitering av eksisterende havner, sier Mossleth.

Vedtak 
8. juni i år vedtok Stortinget at ansvaret for utbygging av fiskerihavner skal overføres fra staten til de nye regionene etter 2020. Politikere i Finnmark frykter stopp i alt av planlegging av fiskerihavner som følge av reformen. Finnmark-politikere mener det også er fare for at det unike ingeniørmiljøet ved Kystverkets kontor i Honningsvåg kan forvitre. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS