Finnmark AUF applauderer for Erna Solberg på kvinnedagen
Andrine Klausen Simonsen, likestillings- og inkluderingsansvarlig i Finnmark AUF.

Finnmark AUF applauderer for Erna Solberg på kvinnedagen

Finnmark AUF trekker fram #Metoo-kampanjen på kvinnedagen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 08.03.2018 11:00
Sist oppdatert : 08.03.2018 11:54

Andrine Klausen Simonsen, likestillings- og inkluderingsansvarlig i Finnmark AUF, applauderer kvinner som Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande på lik linje med Hadia Tajik, Kirsti Bergstø og Une Bastholm, på kvinnedagen 8. mars. 

--Selv om de kanskje er uenig med meg om at de har overvunnet oddsen om å komme seg opp i ledertoppen, så er jeg stolte over å ha disse sterke kvinnene som representanter av mitt kjønn. De er alle forbilder for min generasjon, og kvinner må bygge hverandre opp, for som en del av «det svakere kjønn» opplever vi allerede nok utfordringer i hverdagen. Det har Andrine Klausen Simonsen skrevet i et leserinnlegg som Radio Nordkapp har publisert i portalen. 

Simonsen mener det er flere grunner til at 8. mars er viktig og relevant. 
-- For det er nettopp i dag at vi feirer kampene våre mødre, tanter og bestemødre har kjempet og vunnet før oss. Vi minnes de modige kvinnene som sto opp mot patriarkiet, diskriminering og urettferdighet slik at de og deres døtre kunne bestemme over egne liv på lik linje med menn. Likevel ser vi at kampen vår ikke enda er over, ifølge leserinnlegget. 

Simonsen mener en av disse kampene ble satt på dagsorden i høst. #Metoo-kampanjen ble et internasjonalt fenomen, som viste nettopp hvor mange kvinner som har opplevd seksuell trakassering på arbeidsplassen, studiet og i hverdagen. For det er ikke greit at kvinner skal være redd for å si ifra når de opplever ubehagelige hendelser. Det er uakseptabelt at offeret ikke skal bli tatt på alvor, latterliggjort eller spurt om «hva hun hadde på seg» når hendelsen skjedde. Og det er rett og slett forkastelig at unge kvinner blir fortalt å bruke sykkelbuksa og ha nøkkelknippet i hånda mens de går hjem med frykt i øynene og en klump i magen. Det mener Finnmark AUF og Andrine Klausen Simonsen. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS