Er beredskapen i Finnmark ivaretatt uten stasjonert helikopter?
Geir Iversen har stilt spørsmål til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug. (Arkivfoto)

Er beredskapen i Finnmark ivaretatt uten stasjonert helikopter?

Beredskap var tema i det skriftlige spørsmålet fra stortingsrepresentant Geir Iversen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 10.03.2018 15:45

Geir Adelsten Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti, har i et skriftlig spørsmål til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug, bedt om en begrunnelse for at det ikke er stasjonert ambulanse- eller politihelikopter i Finnmark. 

Senterpartirepresentanten mener en god beredskap er nødvendig både når uhellet er ute og for at befolkningen skal føle seg trygge. Iversen mener det er grunn il å stille spørsmål om responstiden i fylket er god nok uten ambulanse- eller politihelikopter. 

--Arbeidet med sikkerhet og beredskap har vært og er høyt prioritert for regjeringen. Derfor har regjeringen blant annet prioritert å sikre politiet tilgang på helikopterressurser i hele landet. Siden 2015 har Forsvarets Bell-helikoptre på Rygge og Bardufoss stått på en times responstid for politiet, og i juni 2016 inngikk politiet og Kystverket en samarbeidsavtale. Samarbeidsavtalen innebærer at politiet kan benytte loshelikoptrene som er stasjonert i Bergen og Hammerfest. Politiet kan også be om bistand fra redningshelikoptrene som er stasjonert på seks baser i landet, inkludert Banak i Finnmark, og som har reaksjonstid på 15 minutter. I tillegg kan politiet rekvirere sivile helikoptre, har Sylvi Listhaug skrevet i svaret til det skriftlige spørsmålet fra Finnmark-representanten. 

Les hele spørsmålet og svaret, på Stortinget.no


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS