Trommeslager på turné
Alexander Kostopoulos. (Foto: Knut Aaserud)

Trommeslager på turné

Perleporten Kulturhus er én av plassene som får besøk.
Kultur
Publisert : 07.03.2018 01:30

Vi andre vet at han så langt har vært en svært talentfull og ettertraktet trommeslager, en av landsdelens mest travle, som har spilt med en rekke store artister som for eksempel Mari Boine og Moddi.

Av: Svein Snefjellå, Nordnorsk Jazzsenter 

Vi andre vet at han så langt har vært en svært talentfull og ettertraktet trommeslager, en av landsdelens mest travle, som har spilt med en rekke store artister som for eksempel Mari Boine og Moddi.
– Trommeslager er greit, sier Kostopoulos. – Perkusjonist også, legger han til. Men han vil ikke bare sitte bakerst på scenen å holde takten. Det er ganske langt derfra til fremst og inn i et musikalsk lys der han er helt alene. – Det har tatt ti år å komme seg dit, sier han. Nå er han klar og svært fokusert på å vise hva han kan, hva han vil. Med trommene sine, sang og samples.

Live
– Det er ikke noe som er lagret i maskinen, altså. Jeg spiller der og da, live. Det er ganske spennende. Men hva jeg skal kalle meg nå, sånn musikalsk, er veldig vanskelig å si. Jeg aner ikke rett og slett. Jeg vet bare at det er dette jeg vil, understreker han. Aleksander Kostopoulos har et slags ankerfeste i Oslo og Bodø. Men han er konstant på farten. 
- Jeg har reist fryktelig mye. Det er som om de siste årene har vært eneste lang turné, sier han.

Nå er han klar for sin egen rundreise med det han er blitt til. Han selv. En lydmann og en som styrer lyset. – Jeg gjør det med skrekkblandet fryd. Men jeg er klar, vel forberedt og håper noen kommer og hører på, sier han.

Lyst 
I regi av Nordnorsk Jazzsenter starter Aleksander Kostopoulos på Hemnesberget 6. mars, spiller i Misvær den 7., i Bodø 8. mars, i Honningsvåg dagen etter før han avslutter i Kjøllefjord 10. mars.
– En ganske lang tur, som også min personlige musikalske reise har vært. Det tok disse ti årene å forstå hva jeg ville, og hvordan jeg skulle gripe det an. Jeg visste bare at jeg ville gjøre noe annet og nytt. Og hvor denne reisen har brakt meg? Tja. Det er ikke så lett å sette musikken min i noen bås eller definere den inn i en sjanger. Det er vel litt cross over hele veien. Kanskje kan vi si at jeg befinner meg i et slags elektronika-land, stemningsmusikk, en salig miks av alt jeg har gjort de siste årene, sier han.

For første gang 
Kostopoulos sitt soloprosjekt er blitt et album, ”Faleo”. Men det er det så godt som ingen som har hørt.  Plata kommer først til høsten. Men i januar kom den første smakebiten, singelen ”Saklageto”, og før turné-start kommer den neste, ”Kusolda”.
– Med unntak for en slags generalprøve i Trondheim, og de to singlene, er det faktisk ingen som har hørt musikken min før denne turneen i nord. Det gjør det jo ekstra spennende, sier trommeslageren, komponisten, låtskriveren Aleksander Kostopoulos.
 – Jeg er forberedt på alt. Selv om det er litt skummelt, er jeg først og fremst glad og veldig spilleklar, sier han.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS