Det kan bli kostbart uten lovpålagt forsikring fra 1. mars
Eiere av kjøretøy bør sørge for lovpålagt forsikring eller avskilte kjøretøyet før 1. mars. (Illustrasjonsfoto)

Det kan bli kostbart uten lovpålagt forsikring fra 1. mars

Uten lovpålagt forsikring fra 1. mars blir det straffegebyr for eiere av kjøretøy.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 22.02.2018 16:00

Torsdag 1. mars innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt. Det dreier seg om 97 000 bilister, viser ferske tall, ifølge Tryg. 

--Nå vil det koste eierne 150 kroner døgnet i straffegebyr å kjøre uten forsikring for en personbil. Det vil bli svært kostbart å droppe bilforsikringen, nesten 5 000 kroner måneden. Enten tegner du forsikring nå, eller så bør du avskilte bilen din, sier Espen Opedal, direktør i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Det var i desember i fjor at Stortinget vedtok den nye gebyrordningen. Hensikten er å få ned antallet uforsikrede biler som representerer en risikofaktor på norske veier. Estimater viser at det ble utbetalt over 100 millioner kroner i fjor til personer som ble utsatt for trafikkulykker forårsaket av uforsikrede kjøretøy eller kjøretøy som stakk av etter ulykker.

Skulle du fortsette å kjøre uten forsikring etter 1. mars risikerer du i tillegg til straffegebyret å pådra deg et stort økonomisk erstatningsansvar dersom du kjører på og skader noen. Da må tilbakebetale erstatningen som de skadelidte vil få gjennom Trafikkforsikringsforeningen.

--Det er helt uforståelig om noen heretter tør å ta den risikoen det er å kjøre å kjøre rundt uten forsikring. I verste fall kan man ende opp med erstatningskrav i millionklassen hvis en forårsaker en ulykke med personskade, sier Opedal.

Skal du unngå gebyrer må du enten forsikre eller avskilte kjøretøyet innen 1. mars.

Straffegebyrene per døgn er:
Moped, traktor, motorredskap og veterankjøretøy: 50 kroner. 
Personbil, varebil, campingbil, beltebil, motorsykkel, beltemotorsykkel og snøscooter: 150 kroner. Buss og lastebil: 250 kroner. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS