Skogdøden på nasjonal dagsorden
Jan Olli, direktør i FeFo. (Arkivfoto)

Skogdøden på nasjonal dagsorden

FeFo planlegger en viktig konferanse i Alta i oktober.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 20.02.2018 23:30

FeFo og Finnmark Skogselskap samarbeider om å arrangere nasjonal klimakonferanse i Finnmark høsten 2018. Konferansen har fått tittelen «Natur i endring».

--Vi er vitne til en av de største endringene i økosystemet på hundre år. Om lag 10.000 kvadratkilometer løvskog er angrepet av lauvmakk på Nordkalotten, og vi ser skogdød over hele den nordlige halvkulen. Dette er en av de store satsingene våre i 2018, sier FeFo-direktør Jan Olli om konferansen i en pressemelding. 

I oktober møtes flere av landets fremste eksperter i Alta for å delta på konferansen Natur i endring. Konferansen tar for seg effekten av klimaendringene, men i motsetning til den generelle klimadebatten rettes fokuset mot den omfattende skogdøden som følge av varmere klima og konsekvensene av at løvskogen dør etter gjentakende insektangrep.

--Vi bruker Finnmark som case, men dette er universelt, og målet er å løfte det til nasjonalt nivå. For hva skjer egentlig når skogen dør og vi får nye arter? Det ønsker vi å belyse gjennom to dager, sier Eirik Palm, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo.

Sammen med skogbrukssjef og daglig leder i Finnmark skogselskap, Tor Håvard Sund og miljøvernrådgiver Tom Eirik Ness har han jobbet med klimakonferansen siden våren 2017. Fremdeles gjenstår noen detaljer, men de fleste brikkene er på plass, og programmet har tatt form. Flere av landets fremste eksperter har takket ja til å delta med foredrag og i debatt.

Innledere på konferansen kommer blant annet fra Meteorologisk institutt, Klima- og miljødepartementet, NINA, Miljødirektoratet, COAT Climate-Ecological Observatory for Arctic Tundra, Miljøstiftelsen ZERO, Nibio, Landbruks- og matdepartementet, NVE og Naturhistorisk museum. I tillegg deltar brukere av naturen, og det blir debatt om tiltak for å møte endringene som kommer.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS