Bernt-Aksel Jensen mener det er langt til Tromsø
Bernt-Aksel Jensen mener fylkesordfører Ragnhild Vassvik (bildet) må forklare hvorfor avtalen med Troms ble akseptert. (Foto: Ina Eliassen)

Bernt-Aksel Jensen mener det er langt til Tromsø

Bernt-Aksel Jensen, tidligere ordfører i Nordkapp, har skrevet leserinnlegg om avtalen mellom Finnmark og Troms.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 21.02.2018 05:31

Bernt-Aksel Jensen, tidligere ordfører i Nordkapp og nå lokalpolitiker i Vadsø, mener det blir stor avstand fra de styrende til de som blir styrt i Troms og Finnmark fylkeskommune.

--Er avstandene stor i dagens Finnmark, og det klages på at Vadsø er perifert i Finnmark, så blir det langt mellom ytterpunktene i nye Troms og Finnmark.  Som det er mellom Finnmark og Oslo i dag - med de konsekvenser dette gir, ifølge et leserinnlegg Bernt-Aksel Jensen har skrevet. 

--Avtalen slår fast at Vadsø skal ha administrative driftsoppgaver for samferdsel, internasjonalt nordområdeutvikling, klima/miljø/folkehelse. Hva dette betyr er mer uklart. Deler av oppgavene innen samferdsel driver fylket med i dag. Om kjøp av (FOT) flyruter og planlegging av fiskerihavner innebærer mye nytt og er omfangsrik, vet vi ikke. Kystverket i Honningsvåg planlegger fiskerihavner i dag. Med lite penger fra statskassa, og med en slunken kommunekasse, blir det lite konkret utført i kommunene som har fiskerihavnene. Uten penger er planene lite verdt. Hva de andre oppgavene innebærer er uklart, har Jensen skrevet i leserinnlegget som ligger i Radio Nordkapps portal

Jensen mener det påhviler fylkesordfører Ragnhild Vassvik og hennes forhandlingsteam å forklare folk i Finnmark hvorfor denne avtalen ble akseptert. Kanskje er det nyanser som vi ikke har fått med oss? Men også ordfører Hans-Jacob Bønå fra Høyre må forklare Vadsøs innbyggere gevinsten med avtalen. I tillegg må regjeringen forklare Finnmarks fordeler ved å godta avtalen, ifølge Bernt-Aksel Jensen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS