Alle studentene får eget ombud
Stortinget ønsker studentombud. (Illustrasjonsfoto)

Alle studentene får eget ombud

Arbeiderpartiet er glad for at ordningen med studentombud blir innført.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.02.2018 23:30

En enstemmig utdanningskomité stiller seg i dag bak Aps forslag om å innføre studentombud. Arbeiderpartiet gratulerer studentene med gjennomslag. Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, er glad for at det nå går mot en lovfesting av studentombud.

--Det er bra at regjeringen nå snur, og ser at uavhengig studentombud vil være viktig for å trygge studentenes rettigheter. Dette vil gjøre studiehverdagen bedre for studenter i hele Norge. Vi gleder oss på vegne av studentene, sier Henriksen.

Han mener Norsk Studentorganisasjon fortjener en særlig takk som pådriver for forslaget over flere år. Regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre stemte først imot forslaget under behandlingen av kvalitetsmeldingen i fjor, men støtter nå Aps forslag om at alle studenter skal ha tilgang til studentombud. Det gjør at Stortinget enstemmig går inn for forslaget. 

--Det er en glede å se at dette får flertall, og jeg tror debatten om seksuell trakassering har fått opp øynene til Høyre og FrP. Studentene kan møte flere potensielle utfordringer som kan være vanskelige å ta tak i, særlig for unge studenter. Nå er det viktig med en rask lovendring, slik at alle studenter skal få tilgang til studentombud snarest mulig, sier Henriksen.

(Pressemelding fra AP)


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS