Statoil tildeler Kværner kontrakt for overbygget på Johan Castberg
Det er Kværner som skal sørge for overbygget. (Illustrasjonsfoto, Statoil)

Statoil tildeler Kværner kontrakt for overbygget på Johan Castberg

Milliardkontrakt inngått i forbindelse med Johan Castberg.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 13.02.2018 20:00

Kværner skal sørge for overbygget til Johan Castberg.

Kontrakten innebærer bygging og sammenstilling av modulene til overbygget på produksjonsskipet til Johan Castberg-feltet i Barentshavet, og har en verdi på rundt 3,8 milliarder kroner. Arbeidene vil foregå ved flere verft i Norge.

--Dette er en av de store puslespillbitene for Johan Castberg og utgjør en sentral del av produksjonsskipet. Kontrakten omfatter bygging av til sammen ti moduler samt et fakkeltårn og en sentral rørgate. Det har vært tøff internasjonal konkurranse om kontrakten og vi ser fram til et godt samarbeid med Kværner i årene som kommer. Norske leverandører har nok en gang demonstrert konkurransekraft, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil, i en pressemelding

Arbeid langs kysten
For byggearbeidene vil Kværner benytte seg av en rekke verft langs norskekysten, nærmere bestemt i Sandnessjøen, Verdal, Stord og Egersund.

Byggearbeidene vil pågå fram til 2021, etterfulgt av en periode med komplekse sammenstillingsarbeider. I denne perioden vil overbygget bli installert ombord på skroget og alle systemer vil bli koblet opp mot skrog og dreieskive. Produksjonsoppstart på feltet er planlagt til andre halvdel av 2022.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS