Elever møter politikere
Ingeborg Opgård Hågensen, leder av RSK Vest Finnmark. (Foto. Finnmark fylkeskommune)

Elever møter politikere

Yrkesfagelever møter politikere og opplæringsledere i kafédialog om sin egen skolehverdag.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 13.02.2018 11:00

Fredag 16. februar skal nærmere 65 elever fra yrkesfag møte politikere, ledere, ordfører og andre opplæringsaktører i en dialog som omhandler deres egen skolehverdag. 

Målet med dialogen er å høre ungdommen sin stemme i forhold til egne opplevelser av sin skolehverdag og få deres svar i forhold til hva som er viktig for å fullføre og bestå utdanningen sin. Elevenes bidrag skal trekkes inn i det videre arbeidet med å få flere ungdommer til å fullføre videregående opplæring melder Finnmark fylkeskommune. 

Arrangørene for kafédialogen er Finnmark fylkeskommune ved opplæringsavdelingen og Regionalt samarbeidskontor Vest-Finnmark (RSK). Leder av RSK Vest Finnmark, Ingeborg Opgård Hågensen, fikk idéen etter å ha deltatt på skolekonferanser for ledere. 

Hågensen kom over en rapport fra Telemark om dialogkafeer og deres gode erfaringer med å spørre ungdommen og lanserte ideen overfor Svein Tore Jakobsen i Finnmark fylkeskommune, som umiddelbart tente på ideen.
--Vi har et ønske om å prøve dette ut i Alta først og så eventuelt også prøve det ut andre steder i fylket, sier Ingeborg Opgård Hågensen og Svein Tore Jakobsen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS