Mange faller på glatta
Mange har ramlet på glatte fortau og slått seg skikkelig. (Illustrasjonsfoto)

Mange faller på glatta

Tryg Forsikring anbefaler brodder som monteres på skoene.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 12.02.2018 16:00

Tryg Forsikring har en merkbar økning i antall ulykkesskader som skyldes fall på glattisen etter nyttår. Store temperatursvingninger de siste ukene har ført til ekstremt glatte fortau. 

--Når legevakta i Oslo har fått inn 48 fallskader hvert eneste døgn i januar, er det klart at også vi i forsikringsbransjen merker en oppgang i ulykkesskader. Det er gjerne snakk om hoftebrudd, men den vanligste skaden er brudd i håndledd fordi folk tar seg for idet de faller på holka på fortauet, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Det er rundt 9000 hoftebrudd i Norge årlig, ifølge tall fra Helsedirektoratet som stammer fra tre år tilbake. 6 000 av disse betegnes som enkle brudd, mens 3000 er mer kompliserte. Et enkelt hoftebrudd koster samfunnet 235.000 kroner i snitt. Er bruddet komplisert kan prisen gjerne komme opp i underkant av 700.000 kroner per brudd.

--Totalprisen for behandling og rehabilitering etter hoftebrudd er stor, i milliardklassen. For den enkelte er en billig investering å kjøpe brodder som man monterer på skoene før man går ut på holkete fortau. Da får man et mye bedre feste og det er lettere å holde balansen, sier Brandeggen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS