Mener Senterpartiet truer flytilbudet i distriktene
Høyre mener senterpartiforslaget om at Vinmonopolet skal ta over taxfreesalget kan ramme lufthavner i distriktene, blant annet i Honningsvåg. (Illustrasjonsfoto)

Mener Senterpartiet truer flytilbudet i distriktene

Stortingsrepresentant fra Høyre reagerer på forslag fra Senterpartiet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.02.2018 21:45

Jonny Finstad, stortingsrepresentant for Høyre, mener Senterpartiet truer flytilbudet i distriktene, blant annet lufthavner i Finnmark, med forslaget om at Vinmonopolet skal ta over taxfreesalget på Norske lufthavner. Forslaget truer driften av lufthavner i hele landet.

--Dagens finansieringsmodell gjør det nemlig mulig for Avinor å opprettholde driften av et nett av lufthavner i hele landet, samt gjennomføre store investeringer, uten direkte tilskudd over statsbudsjettet. En endring av dagens finansieringsmodell vil skape betydelig usikkerhet knyttet til fremtidige inntekter og driften av samtlige 46 lufthavner i Avinor-systemet og private lufthavner, med de konsekvenser det vil kunne ha for bosetting og verdiskaping i hele landet, har Jonny Finstad skrevet i et leserinnlegg som er publisert i Radio Nordkapps portal

I forslaget fra Senterpartiet forutsettes det at inntektene til flyplassene ikke skal gå ned. Finstad mener at hvis konkurransen forsvinner og sentraliseres til vinmonopolet, vil det ha konsekvenser for inntekter og lønnsomheten. Dette kommer også frem i taxfreeutredningen, ifølge leserinnlegget. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS