Klar for rekordstor OL-trafikk
Aksel Lund Svindal forventes å kjempe om edle medaljer i OL. De norske alpinistene er blant de store trekkplastrene for tv-publikummet under OL. (Foto Telenor)

Klar for rekordstor OL-trafikk

Det er like før OL-festen starter, en fest mange nordmenn kommer til å følge på nye måter gjennom tv-strømming.
Sport
Raymond Elde
Publisert : 08.02.2018 23:30

Telenor forventer rekordbruk av tv-strømming og mobildata når OL er i gang denne helgen. Norsk tv-tittere er storkonsumenter av sport, og mulighetene å se tv-sendingene fra andre skjermer enn den tradisjonelle tv-en har aldri vært bedre. Telenors nett er godt rustet til å håndtere trafikken.

Det prestisjetunge rankingssystemet i internasjonal idrett, Greatest Sporting Nation, kåret nylig Norge til verdens fremste idrettsfolk i 2017. Nordmenn er likeledes storforbrukere av tv-sport. Discovery har rettighetene til de olympiske vinterleker i PyeongChang 2018, og sender på TVNorge og Eurosport-kanalene. 

Har bygget TV-kapasitet
TV-selskapet forventer at svært mange kunder vil se sendingene fra pc eller mobil ettersom mange av øvelsene går på morgenen og i arbeidstiden.  Telenor kjenner på kundenes forventninger til å kunne se tv hvor de enn befinner seg, og er trygge på at de kan tilby god kapasitet for strømming.

– Vi har bygget sterk kapasitet i mobil- og bredbåndsnettet, og kan love folk gode tv-opplevelser enten de ser OL fra tv-en eller mobilen, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

Det siste året har Telenor investert over fire milliarder kroner for å bedre nettopplevelsen. Bredbåndsnettet er rustet opp med 12.500 km fiber, som gir bedre kapasitet for tv-titting. Dessuten er 4G-nettet kraftig oppgradert og de fleste basestasjonene har nå 4G.

På sin dekningstur landet rundt i fjor høst målte dekningsdirektør Bjørn Amundsen en gjennomsnittshastighet på 61,9 mbit, en kapasitet som gir svært gode muligheter for tv via mobile enheter.
(Pressemelding fra Telenor) 

 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS