Mot ny cruiserekord i 2018
Honningsvåg havn får vekst i cruiseskip og passasjerer, ifølge prognosene fra Cruise Nord-Norge og Svalbard. (Illustrasjonsfoto)

Mot ny cruiserekord i 2018

Prognosene for cruisetrafikken i Nord-Norge for sesongen er veldig gode.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 06.02.2018 11:00

Prognosen for cruisetrafikken til Nord-Norge og Svalbard viser at de elleve cruisehavnene i verdens nordligste cruiseregion står overfor en markant vekst. 

Antall anløp vil øke med hele 20 prosent, mens forventet antall passasjerer om bord stiger med 14 prosent, ifølge en pressemelding fra Cruise Nord-Norge & Svalbard. 

De tre største havnene, Tromsø, Nordkapp og Lofoten, vil alle oppleve betydelig vekst. Disse vil få over 100 anløp hver, noe som utgjør 70 prosent av landsdelens samlede cruiseanløp. Årets vinner blir Narvik, som firedobler trafikken etter et par magre år.

2018 blir et rekordår, med 480 000 ankommende passasjerer og over 450 anløp. 
--Spesielt gledelig er det at økningen gjelder alle elleve havner, sier Erik Joachimsen, daglig leder i landsdelens cruisenettverk, Cruise Nord-Norge og Svalbard (CNNS).

 --For cruisenettverket er det viktig å spre anløpene ut over regionen, slik at flest mulig av aktørene på land får ta del i verdiskapingen, sier Joachimsen. 

Det er flere grunner til at trafikken øker. 
--Ved flere av havnene på Vestlandet er det nå satt et takk på hvor mange skip og passasjerer man vil ha i løpet av én dag, noe som fører til at rederier kan bli avvist på dager med stor trafikk. Disse må da lete etter andre seilingsruter, og da er Nord-Norge og Svalbard et gunstig alternativ, sier Joachimsen. 

Joachimsen legger til at med unntak av enkelte dager ved havnene i Honningsvåg og Tromsø, er det god kapasitet ved cruisehavnene i landsdelen.

Cruiseprognose Nord-Norge og Svalbard 2018 (2017):
Totalt antall anløp: 456 (380) + 20%
Totalt antall ankommende passasjerer: 480.000 (422.000) +14%
Gjennomsnittlig antall passasjerer per skip: 1.054 (1.111) – 5%


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS