Mye elg på veger i Nordkapp-regionen
Rapporter om elg på veger i Porsanger kommune. (Illustrasjonsfoto)

Mye elg på veger i Nordkapp-regionen

Senk farten og la dyrene komme seg over vegbanen, er rådet fra NAF.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 02.02.2018 11:30
Sist oppdatert : 02.02.2018 11:34

Det blir rapportert om mye elg på enkelte strekninger i Nordkapp-regionen. Det er spesielt mye elg på strekninger i Porsanger kommune. 

Vinteren er snørik over store deler av landet, og da trekker elg og andre dyr til veiene av to grunner: Det ene er at saltede veier er mat for dyrene om vinteren. Det andre er at det er lettere å bevege seg for dyrene på brøytet vei. 
--Det er viktig å være ekstra oppmerksom på vei til hytta nå om dagen. Særlig der det er fareskilt, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

Kalde vinterdager gjør også at dyrene har større behov for å bevege seg, rett og slett for å holde varmen. Dyp snø i skog og mark, gjør at brøytede veier er innbydende fordi det er lettere å ta seg frem der. Høye brøytekanter kan føre til uventet oppførsel fra dyrene, som kan hoppe over brøytekanten og ut i veien for så å bli skremt av bilen. Da kan den finne på å løpe bortetter veien, i stedet for å klatre over brøytekanten på den andre siden.
--Brems ned til lav hastighet og la dyret finne et egnet sted for å komme seg ut av veibanen. Elgen kan gjøre raske retningsendringer i en slik situasjon, så vær oppmerksom, er rådet fra Nils Sødal i NAF. 

Les NAF-rådene i pressemelding i Radio Nordkapps portal


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS