Et godt år på sjøen for Snelandia
Geir Ove Bakken, hovedutvalgsleder for samferdsel. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Et godt år på sjøen for Snelandia

Tall for Snelandia-sambandene, tall Finnmark fylkeskommune er fornøyd med.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 28.01.2018 09:45

Finnmark fylkeskommune er fornøyd med sjørutene til Snelandia i fjor. 

--Det gleder meg veldig å se at sjørutene våre brukes stadig mer, sier Geir Ove Bakken, hovedutvalgsleder for samferdsel, i en pressemelding. 

Bakken viser til ruteomleggingen som skjedde fra 1.januar 2016, som han kaller for svært vellykket. I 2016 hadde hurtigbåtrutene en kraftig vekst, mens ferjerutene var stabile. I 2017 kan både ferje og hurtigbåt vise til økning, ifølge tallene fra Finnmark fylkeskommune. 

--Jeg registrerer at sambandene og rutene nå har gått seg til, og at både trafikk og regularitet er god. Det første driftsåret i de nye kontraktene var utfordrende. Nå tyder tallene på at både ruter og fartøy har «satt seg», noe en tekniske regularitet opp mot 100 % i alle samband er et godt bevis på, sier Bakken.

Snelandia-mannskap om bord har en tøff arbeidshverdag i et værutsatt område. Derfor er det gledelig med positive tilbakemeldinger fra passasjerer. Bakken mener godt samarbeid med operatøren og godt utført håndverk på sjøen er essensielt for det gode tilbudet i Finnmark. 

--I tillegg ser vi at hurtigbåtene utgjør et godt alternativ når det oppstår situasjoner med ras, stengte veier og isolerte bygder. Sånne uforutsette situasjoner vil vi også ha i framtiden, og vi ser at vi for tiden ikke har god nok reservekapasitet, men vi jobber med dette sammen med operatøren. Dette er viktig for oss, og for å kunne gi forutsigbarhet for folket langs kysten, avslutter hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken. 

Se tallene på FFK.no


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS