Uttalelse fra KS Finnmark: Kutt i eiendomsskatten
Kommuner i Finnmark mister inntekter, noe fellesmøtet i KS Finnmark reagerer på. (Illustrasjonsfoto)

Uttalelse fra KS Finnmark: Kutt i eiendomsskatten

Fellesmøtet i KS Finnmark krever kompensasjon dersom eiendomsskatten blir begrenset.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 18.01.2018 13:38

Den nye regjeringen vil gjennomføre begrensning i eiendomsskatten og i lokal handlefrihet i kommunene. Den lokale eiendomsskatten går nærmest krone for krone til velferdsproduksjon, ifølge fellesmøtet i KS Finnmark. 

Den maksimale eiendomsskattesatsen for boliger og fritidsboliger er foreslått redusert med minimum to promille, fra syv til fem promille. 16 av 19 kommuner i Finnmark har innført eiendomsskatt og syv av disse har maksimal skattesats på syv promille. Kommuner som må gå ned fra syv til fem promille vil miste nær 30 prosent av sine inntekter fra eiendomsskatten, mener KS Finnmark. 

Regjeringen vil sette et «tak på verdsettelsen i eiendomsskatten for boliger og fritidsboliger». Dette skal gjennomføres slik at det årlige inntektstapet for den enkelte kommune ikke blir for stort.

Det kreves effektiviseringstiltak hvert eneste år i norske kommuner som følge av økende press på kommunale tjenester. Kommunene har stadig blitt bedt om å ta ut det potensialet som ligger i eiendomsskatten. De fleste kommunene i Finnmark har fulgt oppfordringen og har planlagt med denne inntekten i sine tilbud til innbyggerne. Kommunene får stadig nye oppgaver og redusert eiendomsskatt vil kunne gi et dårligere tjenestetilbud hvis dette ikke kompenseres.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS