Vil stimulere filmarbeidet i Nord-Norge
Fra venstre: Aase Refsnes, Geir Ove Bakken og Sigrid Ina Simonsen. (Foto: Troms fylkeskommune)

Vil stimulere filmarbeidet i Nord-Norge

Kulturpolitikere i Nord-Norge ønsker en filmkommisjon.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 18.01.2018 01:35

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ønsker å opprette en nordnorsk filmkommisjon. Målet er bedre vilkår og lønnsomhet for filmbransjen i nord.

Rådet har tatt initiativ til å utrede mulighetene for opprettelse av en nordnorsk filmkommisjon. 
 --En nordnorsk filmkommisjon skal jobbe for økt markedsføring av Nord-Norge, bistå til lokal bransjebygging og sikre at internasjonale selskaper legger igjen midler lokalt, sier Geir Ove Bakken, leder for Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge, i en pressemelding. 

Utredningen skal utføres av en arbeidsgruppe som skal vurdere ulike løsninger for realisering av en filmkommisjon hvis hovedmål er å bedre vilkår og lønnsomhet for filmbransjen i nord. De skal se på organisering, finansiering og lokalisering av en eventuell nordnorsk filmkommisjon og ferdigstiller sitt arbeid høsten 2018.

Arbeidsgruppen består av Tor Vadseth fra Nordnorsk Filmsenter, Kjetil Jensberg fra FilmCamp, Linda Netland fra Filmfond Nord, Hilde Bjørkli fra Nordnorsk reiseliv og filmarbeiderne Rune Trondsen og Linn Henriksen. Tor Vadseth vil lede arbeidsgruppa.

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge består av øverste politisk ansvarlige for kultur i Finnmark, Nordland og Troms fylkeskommuner: Geir Ove Bakken, Aase Refsnes og Sigrid Simonsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS