Personer i nord er de mest aktive netthandlerne
En undersøkelser viser at en stor del av befolkningen i nord handler på nett. (Foto: Wee.no)

Personer i nord er de mest aktive netthandlerne

Undersøkelse om netthandel offentliggjort, en undersøkelse foretatt av InFact Norge AS.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 11.01.2018 11:00

En undersøkelse gjennomført av InFact Norge viser at rundt 72 prosent av alle nordlendinger handlet varer på nett i 2017. Dermed har de tre nordligste fylkene de mest aktive netthandlerne i Norge.

Den landsdekkende undersøkelsen, som er gjennomført av InFact Norge på vegne av nettforhandleren Wee.no, viser at stadig flere nordmenn velger å bruke PC, nettbrett eller smarttelefon når de handler fysiske varer. 68,5 prosent av personer over 18 år svarer at de handlet varer på nett i løpet av 2017. Dette er en økning på ti prosent fra InFacts forrige, tilsvarende måling for 2016. 

På topp finner vi Nord-Norge, der hele 71,7 prosent av respondentene oppgir at de handlet på nett i fjor. Nordlendinger bruker også mest penger på netthandel. Her oppgir 21 prosent at de brukte over 15 000 kroner på online varehandel i fjor.

I motsatt ende av skalaen finner vi befolkningen i Oslo, der kun 64 prosent av befolkningen oppgir at de netthandler.

Det er fortsatt flere menn enn kvinner som handler på nett: I undersøkelsen oppgir 72 prosent av menn at de netthandlet i løpet av 2017, mens tallet kun var 65 prosent for kvinner. I 2016 var tallene respektive 65 prosent mot 53 prosent, som betyr at kvinner stadig nærmer seg menn i netthandling.

Tallene fra InFact viser også at yngre handler mer på nett enn eldre. Aldersgruppen 30-44 år har flest netthandlere: Hele 87 prosent, eller nesten ni av ti personer, oppgir at de netthandlet varer i 2017. Denne gruppen bruker også mest penger på netthandel, ifølge en pressemelding fra Wee.no. 

Fakta om undersøkelsen:
Utfører                      InFact Norge AS
Populasjon               Norge, innbyggere +18 år
Antall intervjuer       1.055
Feilmargin                Maksimalt +/- 3,0 %
Metode                     InFact automatiske telefonintervjuer


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS