Snørydding med firehjulinger skaper farlige situasjoner
Kommunale mannskaper sliter med å fjerne snømassene som blir kjørt ut på kommunale veger. (Illustrasjonsfoto)

Snørydding med firehjulinger skaper farlige situasjoner

Firehjulingene skaper store problem for teknisk sektor i Nordkapp kommune.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.01.2018 17:28
Sist oppdatert : 09.01.2018 18:00

De mange firehjulingene i Nordkapp kommune, har sørget for at innbyggere synes det er artig å rydde snø fra egen eiendom og eiendommene til naboene. 

Maskinene mange har anskaffet seg sørger for mye mer snø på kommunale veger enn det som har vært vanlig de siste vintrene. Nå blir enorme mengder med snø kjørt ut på kommunale veger, snø som reduserer framkommeligheten for biler. 

--Beboernes snørydding er et spesielt stort problem i Storbukt og Seppoladalen. Det blir kjørt ut så mye snø fra eiendommer rundt hus, at vi ikke har muligheter til å fjerne snømassene fra kommunale veger. Dette kan ende med trafikkulykker, sier Stein Sandberg, arbeidsleder for veg i teknisk sektor, til Radio Nordkapp. 

Sandberg ber innbyggere med firehjulinger om at dem ikke samler store snømengder på kommunale veger, snømasser det er vanskelig å fjerne for det kommunale mannskapet. 

Kommunale veier og gater
Teknisk sektor har ansvaret for driften og vedlikehold av kommunale veger og gater i Nordkapp kommune.  Brøyting av de kommunale vegene i Honningsvåg, Nordvågen, Holmbukt, Storbukt/ Seppoladalen, Kamøyvær og Sarnes utfører Nordkapp kommune i egen regi. 

I dokumentet «Brøyting og strøing - kommunale veger», kommer det klart fram at befolkningens plikt er å unngå tømming av snø på kommunal veg. Mange som rydder snø med firehjulinger bryter denne plikten. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS