Må fortelle de gode historiene
Fra venstre elektromontør Charlotte Marie Strømmen og varaordfører i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss. Begge var på scenen under konferansen «Nord i Sør» i Oslo på mandag.

Må fortelle de gode historiene

Charlotte Marie Strømme fortalte om utdanningen, praksisperioden og jobben i Alta.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 10.01.2018 01:30

Marianne Sivertsen Næss (Ap), varaordfører i Hammerfest, ønsker at de gode historiene skal bli fortalt. 

--Vi må fortelle de gode historiene om Nord-Norge og nordnorsk ungdom for å rekruttere nye medarbeidere til landsdelen, sier Marianne Sivertsen Næss til Radio Nordkapp. 

Under seminaret «Nord i sør» i Oslo var elektromontøren Charlotte Marie Strømmen fra Hammerfest på scenen og snakket om sitt arbeid i Alta. 

--Jeg hadde praksisperioden hos Gaggama Elektro i Hammerfest, blant annet på Melkøya. I dag jobber jeg i firmaet X5 Elektro i Alta. Da jeg gikk på elektrolinja var vi to jenter i klassen, men jeg har truffet andre jenter senere som har sagt til meg at de begynte på elektro fordi jeg hadde gjort det. Det gjør meg veldig glad, sier Charlotte Marie Strømme.

--Jeg synes vi har blitt flinkere til å få hjem ungdom som tar yrkesutdanning, men vi må skape sterkere identitet blant dem som tar studiespesialisering, sier Sivertsen Næss. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS