Møte om turistinformasjonen i neste uke
Turistinformasjonen i Honningsvåg er stengt.

Møte om turistinformasjonen i neste uke

Visit Nordkapp og Nordkapp kommune skal møtes om turistinformasjonen og vertskapsavtalen.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 05.01.2018 09:42
Sist oppdatert : 05.01.2018 09:48

Det blir møte turistinformasjonen i Honningsvåg i neste uke. Visit Nordkapp holder turistinformasjonen stengt inntil videre. 

--Jeg synes det er uprofesjonelt å stenge turistinformasjonen uten å varsle oppdragsgiver, sa rådmann i Raymond Robertsen under formannskapsmøtet på torsdag. 

Det var Lars-Helge Jensen (H) som spurte hva som vil bli gjort etter at Radio Nordkapp meldte at turistinformasjonen holder stengt. 

Visit Nordkapp får 400 000 kroner i året i tilskudd fra Nordkapp kommune for å ivareta kommunens vertskapsfunksjoner som blant annet inneholder turistinformasjon. Da kommunen for noen år siden hadde dårlig økonomi ble tilskuddet redusert fra 600 000 kroner til 400 000, uten at åpningstidene ble redusert. 

--Vi har ikke økonomi til å holde turistinformasjonen åpent hele året, sier reiselivssjef Åse Lill Barstad.

I oktober i fjor søkte selskapet om økt tilskudd, og har i e-post til rådmannen redegjort for hva som vil skje dersom kommunen ikke øker tilskuddet. 

--Vi har betalt for helårig turistinformasjon og får vite gjennom media at turistinformasjonen er stengt. Det er en merkelig fremgangsmåte, sa Robertsen i formannskapet. 

Rådmannen har innkalt Visit Nordkapp til et møte i neste uke. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS