Turistinformasjonen er stengt
Turistinformasjonen i Honningsvåg har satt opp stengt-lapp på døren.

Turistinformasjonen er stengt

Visit Nordkapp har ikke penger til å drive turistinformasjonen i Honningsvåg.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 04.01.2018 13:38

Åse Lill Nordhus Barstad, reiselivssjef i Nordkapp, sier til Radio Nordkapp, at den vanskeligste avgjørelsen hun har tatt som reiselivssjef var da hun bestemte at Visit Nordkapp skulle stenge turistinformasjonen i Honningsvåg. 

Visit Nordkapp har ikke økonomisk grunnlag til å drive turistinformasjonen på helårig basis med midlene selskapet får gjennom vertskapsavtalen med Nordkapp kommune. 

Vertskapsavtalen betyr et tilskudd på 400 000 kroner i året. Avtalen innebærer helårig drift av turistinformasjonen, pluss en rekke andre oppgaver knyttet til vertskap og utvikling av Nordkapp som reiselivsmål. 

Nordhus Barstad forteller at Visit Nordkapp er i dialog med Nordkapp kommune og avventer svar på søknaden om økt tilskudd. Inntil dette er avklart vil turistinformasjonen være stengt. 

--Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt som reiselivssjef. Det er mange turister i byen og økning i turiststrømmen, men ikke økonomisk grunnlag for å drive turistinformasjonen, sier Åse Lill Nordhus Barstad til Radio Nordkapp. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS