Mener brannsikkerhetsarbeidet har vært vellykket
Per Ivar Pettersen, brannsjef i Nordkapp, har ansvaret for mye av det forebyggende arbeidet i Nordkapp. (Arkivfoto)

Mener brannsikkerhetsarbeidet har vært vellykket

Rekordlavt: 25 personer omkom i brann i 2017.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 03.01.2018 11:00

Aldri før har det vært registrert færre omkomne etter brann i Norge enn i 2017. Ferske tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap viser at 25 personer omkom i brann i fjor.

--Dette er en formidabel utvikling og viser at brannforebyggende arbeid faktisk fungerer. Vi kan snakke om et vendepunkt. I tillegg ser vi at antall branner også går ned. Årsaken er nok sammensatt, men en sterk medvirkende årsak er økt bevissthet rundt brannsikkerhet hos folk flest, sier Øyvind Setnes, forebyggingsekspert i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Tallene for 2017 viser at de omkomne var 14 menn og 11 kvinner. April var måneden da flest omkom, med fem døde. Tre omkom i desember, mot åtte personer i desember året før. Sju personer omkom på en lørdag, den ukedagen med flest omkomne. De fleste omkom i egen bolig.

Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet viser at 75 prosent av de som omkommer i brann er eldre og pleietrengende, eller personer med nedsatt funksjonsevne og rusmisbrukere. Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann sammenlignet med resten av befolkningen. Spesielt høy er risikoen for eldre som bor alene.

Nordkapp 
I Nordkapp var det ingen omkomne i brann i fjor. 

Nordkapp kommune driver et aktivt forebyggende arbeid slik brannvesenet er pålagt av myndighetene. En feier er på plass i den kommunale organisasjonen. Det er feiing i sommerhalvåret og tilsyn hele året. 

I desember besøkte mannskap fra Nordkapp brannvesen 250 boliger/leiligheter og hjalp til med skifte av batteri i røykvarslere, og kom med forebyggende branninformasjon. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS