Ønsker et mer rettferdig lovverk
Søndagsåpne butikker er vanlig i Honningsvåg om sommeren. (Illustrasjonsfoto)

Ønsker et mer rettferdig lovverk

Butikker i Nordkapp nyter godt av at fylkesmennene kan definere noen av stedene som turiststed.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 02.01.2018 21:29

Tage Pettersen, stortingsrepresentant for Høyre, ønsker mer rettferdige regler for søndagshandel.

I 2016 opprettet regjeringen et utvalg som skulle se på reglene for søndags- og helligdagshandel, og eventuelt foreslå endringer. Utvalget la frem rapporten i desember. Kristina Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, var ett av medlemmene i utvalget. 

--Dagens system er ganske uoversiktlig. Noen butikker kan holde åpent på søndager og helligdager. Det gjelder kiosker og dagligvarebutikker under 100 m2, bensinstasjoner under 150 m2, butikker på campingplasser, butikker i områder som fylkesmannen har definert som typiske turiststeder, virksomheter som selger blomster og hageartikler, virksomheter som selger lokale husflids- og suvenirvarer og butikker på flyplasser. Ikke spesielt oversiktlig, og neppe heller særlig rettferdig, har Tage Pettersen skrevet i et leserinnlegg. 

Honningsvåg-butikker kan holde åpent på søndager om sommeren fordi Fylkesmannen i Finnmark har definert Nordkapp som et turiststed. 

--Høyre har ikke konkludert i denne saken, men vi skal bidra til et regelverk som er ryddig, oversiktlig og mer rettferdig, melder Pettersen i leserinnlegget som har blitt publisert i Radio Nordkapps portal


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS