Mange brukte ikke beskyttelsesbriller
Bruk beskyttelsesbriller nyttårsaften. (Foto: Tryg Forsikring)

Mange brukte ikke beskyttelsesbriller

Beskyttelsesbriller hindrer skader!
Riks
Raymond Elde
Publisert : 29.12.2017 09:43

De to siste nyttårsfeiringene har 30 personer fått alvorlige øyeskader som følge av bruk av fyrverkeri, viser tall fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB). 

Ingen av de skadde brukte beskyttelsesbriller.

--Beskyttelsesbriller er en billig forsikring mot å få gjenstander i øynene på nyttårsaften. Ansiktet er spesielt utsatt denne kvelden og det er fort gjort å få gnister fra stjerneskudd eller fyrverkeri i øynene. Derfor anbefaler vi alle å ha på beskyttelsesbriller hele tiden når du er i nærheten av fyrverkeri eller stjerneskudd. Dette gjelder både voksne og barn, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

I fjor fikk 18 personer øyeskader. Ingen av de skadde brukte beskyttelsesbriller. Det ble meldt inn totalt 47 personskader på fingre, ansikt, hørsel og øyne i fjor. Tre av fire skadde i fyrverkeriulykker de siste syv årene er menn.

Alkohol og fyrverkeri er livsfarlig
De fleste personskadene skjer når folk tenner på fyrverkeri i alkoholpåvirket tilstand.

--Kombinasjonen av alkohol og fyrverkeri er livsfarlig. Hvert eneste år ser vi et hopp i skadestatistikken ved årsskiftet, særlig rundt brann og personskader. Vi ville fått langt færre fyrverkeriskader på personer og eiendeler dersom folk var mer oppmerksom på hvor farlig det egentlig er med fyrverkeri når de har drukket. Fyrer du opp monsterbatteriet ditt bør du absolutt være edru, sier Brandeggen.

Skadene trenger ikke å være selvforskyldte. Mye skyldes andres uforsiktighet eller rett og slett hærverk, men det er likevel mye du selv kan gjøre for å unngå at det er du som rammes av en skade eller ulykke.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS