I Nord-Norge sauser sju av ti det til for gjenvinningen
Mange leverer skitten emballasje i innsamlingsordningen for plastemballasje. (Illustrasjonsfoto)

I Nord-Norge sauser sju av ti det til for gjenvinningen

I en måling har mange i Nord-Norge svart at de leverer skitten emballasje i innsamlingsordningen for plastemballasje.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 17.12.2017 21:45

Så mange som 160 000 husholdninger i de tre fylkene nordpå sender til tider tilgriset plastemballasje til gjenvinning, viser en ny måling.

--Folk flest er blitt flinkere til å levere inn plastemballasje de siste årene, og de fleste er også påpasselige med at emballasjen er tom og ren. Dersom alle lager et nyttårsforsett om å bli litt flinkere i 2018, kommer vi til å få en stor miljøgevinst, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, ifølge Pressenytt. 

Hvert år leverer vi på landsbasis inn over 30 000 tonn plastemballasje. Imidlertid gjør mat- og andre produktrester at gjenvinningsarbeidet blir vanskeligere. En måling utført av TNS viser at 72 prosent av innbyggerne i Nordland, Troms og Finnmark nå og da leverer skitten emballasje i innsamlingsordningen for plastemballasje. Det tilsvarer nesten 160 000 av fylkenes drøyt 220 000 privathusholdninger.

I målingen svarer ti prosent av respondentene fra Nord-Norge at de ofte leverer skitten emballasje i innsamlingsordningen for plastemballasje, mens 22 prosent gjør det av og til. 40 prosent svarer at de sjelden gjør det, mens 22 prosent med hånden på hjertet kan si at de aldri leverer inn tilgriset plast.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS