Nesten halvparten av de spurte velger plastikkjuletre i år
Nå skal juletrærne være av plast i Nord-Norge. (Foto: Rusta)

Nesten halvparten av de spurte velger plastikkjuletre i år

YouGov har foretatt en undersøkelse om juletrær og julepynt.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 13.12.2017 23:30

I år er det plastjuletrær som gjelder i Nord-Norge, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av varehuskjeden Rusta. 

Grønne plasttrær troner øverst på popularitetsskalaen når folk skal velge årets juletre, og spesielt de fra Nord-Norge har for alvor tatt kunstige juletrær inn i varmen. Nesten halvparten av de spurte fra Nord-Norge (46%) sier at de velger et grønt juletre i plast, mens snittet blant resten av befolkningen er 40 prosent. Det er langt flere enn de som går for andrevalget; vanlig gran (25%), og tredjevalget; edelgran (15%). Et fåtall velger også furu eller et plasttre i en annen farge, mens ni prosent sier at de ikke har juletre i sin husstand.

Julepynt 
Julepynten skal opp allerede tidlig i desember, i hvert fall om du tilhører den yngre garden. Undersøkelsen viser at det er de yngre som er de mest ivrige på å pynte tidlig, mens de eldre foretrekker å vente til nærmere julaften. 53 prosent av de over 60 år venter med julepynten til det er en uke eller mindre igjen til jul, mens kun 22 prosent av de under 30 pynter i siste liten.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS