Sp mener Høyre bløffer i sykehussaken
Geir Iversen, stortingsrepresentant for Senterpartiet i Finnmark. (Arkivfoto)

Sp mener Høyre bløffer i sykehussaken

Stortingsrepresentant Geir Iversen mener sykehussaken ikke er en kamp mellom to byer i Finnmark.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 13.12.2017 19:30

I de siste dagene har Finnmark Høyre hevdet i media at forslaget om nytt sykehus i Alta ville rammet Hammerfest sykehus. Dette er ikke tilfelle, sier Geir Iversen, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

--Høyre prøver å bortforklare at de stemte mot et sykehus i Alta. Det gjorde de, og burde være ærlige nok til å innrømme dette i stedet for å komme med bortforklaringer, sier Geir Iversen, representant for Finnmark Senterparti, i en pressemelding. 

Senterpartiet fremmet et forslag da saken ble behandlet i Stortinget:
«Stortinget ber regjeringa utvide spesialisthelsetenestetilbodet i Alta med ein fødeavdeling og utgreie nødvendige akuttfunksjonar i tilknyting til dette. Det må leggast til grunn at det blir bygt nytt sjukehus i Hammerfest og at sjukehusa i Finnmark samarbeider i ein nettverksmodell for å gi heile befolkninga eit likeverdig helsetilbod av god kvalitet.»

--Jeg er lei av at motstanderne mot et sykehus i Alta i regjeringspartiene og Ap forsøker å skylde på at dette vil gå utover sykehuset i Hammerfest. Dette er ikke en kamp mellom de to byene, og burde heller ikke være det. Vi må ha et godt sykehustilbud både i Alta og Hammerfest. Derfor fremmet vi et eget forslag som først og fremst handlet om å bygge opp en fødeavdeling i Alta, men Høyre, FrP og Arbeiderpartiet stemte mot dette. Det viser at dette bare er et falsk spill, sier Geir Iversen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS