Halvparten av nordlendinger er emballasjeskeptikere
En stor del av befolkningen i Nord-Norge er skeptisk til mye av emballasjen på det som blir kjøpt. (Illustrasjonsfoto)

Halvparten av nordlendinger er emballasjeskeptikere

Dagligvareleverandørenes Forening mener emballasjeskeptikerne ikke ser det store bildet.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 16.12.2017 21:45

Både lokale og nasjonale vareprodusenter sliter med tilliten hos nesten halvparten av befolkningen i Nord-Norge, viser en ny måling. 

På landsbasis er eldre menn de største emballasjeskeptikerne.

I en fersk YouGov-måling svarer 46 prosent av respondentene bosatt i Nord-Norge at de har ganske eller svært lav tillit til at norske produkter emballeres på en mest mulig effektiv og hensiktsmessig måte. På landsbasis oppgir 45 prosent at de er skeptiske.

Samtidig har 34 prosent av folk i Nord-Norge tillit til norsk emballasje, ifølge målingen som er gjennomført for Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité (NOK). De resterende 21 prosentene av respondentene fra de tre nordligste fylkene har ikke tatt stilling til saken. 

Ser ikke det store bildet
Thomas Weihe, leder for NOK og verdikjedesjef i Dagligvareleverandørenes Forening, er ikke overrasket over svarene i undersøkelsen. Han mener mange ikke er klar over den rollen emballasje spiller i å forhindre matsvinn.
 
--Noen aktører pakker nok fremdeles inn produktene sine i ukurant emballasje, men de tilhører unntakene. Når såpass mange forbrukere sier de ikke har tillit til emballasjen som norske produkter pakkes i, er det nok fordi mange ikke ser det store bildet. Dette er tross alt er komplekst fagfelt, sier Thomas Weihe, ifølge Pressenytt. 
 
Weihe peker på at emballasje i snitt kun står for 10 prosent av energiforbruket for en matvare. Dermed er det mer skadelig for miljøet å produsere mat som kastes, enn å emballere maten godt.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS