Inntekter til landet i over 30 år
Radio Nordkapp fikk energiministeren og ordføreren til å stille opp på et bilde for at de skulle bli enige om en terminal.

Inntekter til landet i over 30 år

Olje- og energiministeren har fått klare meldinger fra Nordkapp-ordføreren om terminal på Veidnes.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 06.12.2017 09:29
Sist oppdatert : 06.12.2017 09:33

Terje Søviknes mottok planen for utbygging og drift for Johan Castberg, et prosjekt som gir inntekter til Norge i flere tiår. 

--Det er stort for landet at vi får en investeringsbeslutning på Johan Castberg. Dette er det største offshorefeltet i verden som har blitt vedtatt utbygget i år, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til Radio Nordkapp.

--Jeg er sikker på at dette vil skape store ringvirkninger også på land i Finnmark. Nå skal vi behandle planen for utbygging og drift (PUD) i departementet. Prosjekt på over 20 milliarder kroner skal også behandles av Stortinget, sier Søviknes.

Utbyggingen er beregnet til å koste 49 milliarder kroner og Johan Castberg skal være i produksjon i 2022. Investeringene på Johan Castberg er forventet nedbetalt på to år. 

--Det har vært debatt om elektrifisering, strøm på land. Lisenspartnerne foreslår strøm fra gassturbiner ute på feltet. Det tror jeg er den beste løsningen, sier Søviknes.

--Jeg har fått klare meldinger fra ordføreren i Nordkapp om terminal på Veidnes. Terminalen avhenger av at de andre selskapene i Barentshavet kan levere olje til Magerøya, sier Søviknes.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS