Stig Hansen tror det blir terminal på Veidnes
Stig Hansen ventet på dagens nyhet, og mener terminal på Veidnes er fornuftig. (Illustrasjonsfoto)

Stig Hansen tror det blir terminal på Veidnes

Nordkapp-miljøet visste at nyheten skulle komme, men ikke nøyaktig dag for presentasjon for utbygging og drift av Johan Castberg.
Olje – Sarnes
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.12.2017 13:27

Stig Hansen, daglig leder i Nordkappregionen Næringshagen, forventet nyheten om plan for utbygging og drift av Johan Castberg. 

Hansen mener det er satt forventninger til Statoil på måten de setter ut anbudene på. Nordkappregionen Næringshage håper næringslivet i Nord-Norge får oppdrag i forbindelse med utbyggingen av Johan Castberg. 

--All aktivitet i Barentshavet vil kreve innsats. Det betyr muligheter for Nordkapp-bedrifter. Vi har også et miljø ved den maritime skolen, et miljø jeg tror Statoil vil bruke, sier Stig Hansen til Radio Nordkapp. 

Johan Castberg-prosjektet er det største offshore olje og gassprosjektet i verden som er besluttet utbygget i 2017. Planlagt oppstart for feltet er 2022.

Terminalen 
Stig Hansen tror det blir oljeterminal på Veidnes. 
--Veidnes er sagt å være en områdeløsning for hele Barentshavet, noe som er mest logisk. Jeg tror ikke det er politisk akseptabelt at hvert felt har sin egen logostikkløsning. Det eneste fornuftige vil seire og det er terminal på Veidnes, sier Stig Hansen. 


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS