Totalberedskapskommisjon bør vurdere beredskapen
Senterpartiet vil ha en vurdering av beredskapen i Norge. (Illustrasjonsfoto)

Totalberedskapskommisjon bør vurdere beredskapen

Forslaget om totalberedskapskommisjon ble fremmet av Senterpartiet på Stortinget.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.12.2017 21:45

Senterpartiet har fremmet forslag om å sette ned en ny totalberedskapskommisjon for å vurdere den nasjonale beredskapen.

--Mange faktorer tilsier at vi bør ha økt oppmerksomhet rundt beredskap. Det er sterkere internasjonale spenninger. Samtidig er terrorangrepene blitt flere. Klimaendringene skaper også større utfordringer for samfunnstryggheten. Stabil og langsiktig mat- og vanntilførsel kan rammes av klimaendringer og mer usikre internasjonale forhold. Teknologi kan gjøre oss mer sårbare og utviklingen på dette feltet går svært raskt. Dette er bare noen av beredskapsutfordringene vi som samfunn står overfor, sier senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum i en pressemelding. 

Senterpartiet mener at tiden er inne for å ta en ny vurdering av den totale beredskapssituasjonen i landet. En slik vurdering bør både handle om forsvarsevnen, helseberedskapen, matberedskapen og sammenhengen mellom disse. 

--Det er gått lang tid siden Norge har hatt en grundig gjennomgang av alle deler av vår beredskap. Willoch-utvalget la fram sin utredning i 2000. Norges forrige forsvarskommisjon avga sin rapport i 1992. Den ble nedsatt i forbindelse med slutten på den kalde krigen. Siden den tid har samfunnet endret seg veldig, sier Slagsvold Vedum.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS