Tap for de tvangssammenslåtte kommunene og fylkene
Stortinget skal behandle saken den 7. desember, men innstillingen fra Kommunal- og forvaltningskomiteen er klar. (Illustrasjonsfoto)

Tap for de tvangssammenslåtte kommunene og fylkene

Senterpartiet definerer innstillingen fra Kommunal- og forvaltningskomiteen som seier og tap.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 03.12.2017 15:45

Frivillighetslinjen skal gjelde for kommunesammenslåinger i denne stortingsperioden, Senterpartiet mener innstillingen til Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, er seier frivillighet og tap for de tvangssammenslåtte kommunene og fylkene. 

--Det går mot full seier for frivillighetslinjen i kommunesammenslåinger ved at Stortinget vedtar at eventuelle sammenslåinger i perioden 2017 – 2021 utelukkende skal bygge på frivillighet. Dessverre vinner vi ikke fram med forslaget om at kommuner og fylker som ber om det kan få omgjort tvangsvedtakene fra Stortinget i juni 2017.  Altså både seier og tap, sier Heidi Greni og Willfred Nordlund, Senterpartiets medlem i Kommunal- og forvaltningskomiteen, i en pressemelding. 

Senterpartiets representantforslag om omgjøring av vedtak om tvangsammenslåing av kommuner og fylker behandles i Stortinget 7. desember.  30. november ble innstillingen fra Kommunal- og forvaltningskomiteen lagt fram. I innstillingen står Senterpartiet sammen med Arbeiderpartiet og SV om å støtte omgjøring av tvangsvedtak. I vedtaket om at frivillighetslinjen skal gjelde for kommunesammenslåinger i denne stortingsperioden, får de tre partiene følge av Kristelig Folkeparti. Sammen har disse partiene flertall.

--Vi er veldig fornøyd med at vi parkerer statsråd Sanners planer om å gå videre med kommunereformen i denne stortingsperioden. Nå må han respektere kommunenes egne konklusjoner. Det er utrolig viktig at vi får stoppet hans ambisjoner om å bruke tvang for å nå målene sine om langt færre kommuner, sier Heidi Greni.

Senterpartiets forslag om omgjøring av fylkessammenslåinger er også fulgt opp av forslag fra Arbeiderpartiet og SV. Disse tre partiene får ikke støtte til forslagene fordi KrF står fast på sammenslåingsvedtakene og viser til inngåtte avtaler med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.


Annonse:
https://www.facebook.com/events/332822274202802/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS