Fiskere er også menneske
Odd Rune Malterud i Maskinistforbundet, forsvarer arbeidstidsbestemmelsene for fiskere. (Illustrasjonsfoto)

Fiskere er også menneske

Maskinistforbundet påpeker at arbeidstidsbestemmelsen er en vernebestemmelse.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 01.12.2017 05:42

Enkelte fiskebåtredere har hårreisende holdninger til livsviktige hviletidsbestemmelser, mener Odd Rune Malterud i Maskinistforbundet, som påpeker at fiskere også er menneske. Det skriver Fiskeribladet.

Denne måneden ble den internasjonale konvensjonen ILO -188 innført i Norge. Konvensjonen handler om mannskapet på fiskebåter og hvilke rettigheter de skal ha, blant annet til å hvile. 

Konvensjonen sier at mannskapet må ha ti timers hvile på ett døgn, og at minst seks av timene må være sammenhengende. 

--Dette er det jo helt umulig å praktisere. Når man er ute på havet, så er man ute på havet til man er ferdig, så går man på land. De nye hviletidsreglene stemmer ikke med hvordan vi jobber ute på havet, sier fisker Vegard Bangsund fra Vardø, til avisa ifinnmark, og legger til at reglene kommer til å ramme den minste flåten mest.

Reglene har vært gjeldende på andre typer båter enn fiskebåter i flere år. Maskinistforbundet har vært en av pådriverne for at de også skal gjelde i fiskeflåten i Norge, og fagsjef Odd Rune Malterud har liten forståelse for synet til Bangsund og de andre fiskebåtrederne som kritiserte reglene under høringen.

--Dette er en vernebestemmelse. Enten du er fisker på en stor eller liten båt, så er du også menneske. Hvorfor skal ikke fiskere ha de samme rettighetene som alle andre i Norge, er de mindre verdt? Ikke etter mitt syn, sier Malterud til Fiskeribladet.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS