Hålogaland Teaters nye skald
Maja Bohne Johnsen er Hålogaland Teaters nye husdramatiker. (Foto: Hålogaland Teater)

Hålogaland Teaters nye skald

Maja Bohne Johnsen skal blant annet jobbe med en produksjon om urbane Tromsø.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 03.12.2017 09:45

Maja Bohne Johnsen er tilknyttet Hålogaland Teater som teatrets nye husdramatiker. 

Teatersjef Inger Buresund forteller at Maja Bohne Johnsen er tilknyttet Hålogaland Teater som husdramatiker ut Buresunds sjefsperiode ut 2020. I 2016 viste teatret forestillingen «Vestregata», som er skrevet av Bohne Johnsen.

--Vi ønsker å knytte til oss Maja som en forlengelse av hennes «Vestregata» fra 2016. Det er en personlig og allmenn fortelling og vi vil bygge videre på det sporet, forklarer Buresund.

Dramatikeren sier hun er takknemlig og glad for å ha innledet dette samarbeidet og ser frem til å være «husskald» på Hålogaland Teater.

Tromsøhistorie
Det er litt tidlig å gå ut med hva produksjonene Bohne Johnsen skal bidra med på Hålogaland Teater vil handle om. Hun røper at den ene produksjonen på mange måter vil være historien om det urbane Tromsø og hvor viktig enkelte hjørnesteinsbedrifter er og har vært for utviklingen av det Tromsø vi har i dag.

--Jeg merker at det er en økt interesse for fortellinger om Tromsø og området rundt. Det er fascinerende å høre historiene om alle menneskene som har gjort så utrolig mye for at Tromsø er det stedet og samfunnet det er i dag. Det ligger svært mye innsats bak, og det er mange gode historier her, sier hun i en pressemelding fra Hålogaland Teater. 

I forhold til et annet prosjekt holder Bohne Johnsen foreløpig kortene tett til brystet, men sier stykket vil ha en tematikk som er svært relevant for Nord-Norge.


Annonse:
https://www.facebook.com/events/332822274202802/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS