Har gjennomført det andre forhandlingsmøtet
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik og fylkesrådsleder Willy Ørnebakk leder forhandlingene for henholdsvis Finnmark og Troms. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Har gjennomført det andre forhandlingsmøtet

Forhandlingene mellom Finnmark og Troms er godt i gang.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.11.2017 16:00

Torsdag og fredag ble det andre forhandlingsmøtet mellom Finnmark og Troms gjennomført foran sammenslåingen av fylkene. 

--Vi har hatt to dager med grundige og krevende forhandlinger, sier Ragnhild Vassvik (Ap), fylkesordfører i Finnmark, i en pressemelding. 

Hun leder utvalget av fylkespolitikere fra Finnmark som torsdag og fredag møtte Troms fylkesråd til andre runde med forhandlinger om den kommende sammenslåinga. Møtet foregikk i Tromsø.

Politikerne diskuterte denne gangen blant annet sammensetting av fellesnemnda som skal styre sammenslåingsprosjektet, hovedsete, lokalisering av politisk og administrativ ledelse, ivaretagelse av ansatte, felles politisk styringsmodell og navn. 

For Finnmark sin del er det vedtak fra Finnmark fylkesting som danner utgangspunktet for forhandlingene om disse temaene. 
--Vi er godt i gang med diskusjonene, og begge fylkene har fått lagt fram sine ønsker og argumenter i en rekke saker. Men utfallet av forhandlingene er ikke klart før forhandlingene er ferdige, sier Vassvik.  

Målet med forhandlingene er at partene skal bli enige om en avtale som danner grunnlag for likelydende vedtak om sammenslåing i de respektive fylkestingene i desember. 

Neste forhandlingsmøte holdes 28. og 29. november, også denne gang i Tromsø.


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS