Søk midler til samiske formål for 2018
Finnmark fylkeskommune utlyser «Midler til samiske formål». (Illustrasjonsfoto)

Søk midler til samiske formål for 2018

Pengene fra Finnmark fylkeskommune skal styrke samisk språk og kultur i Finnmark.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 23.11.2017 20:00

Finnmark fylkeskommunes budsjettpost «Midler til samiske formål» er en søkerbasert ordning som har som hovedformål å styrke barn og unges deltakelse i samisk samfunnsliv, hovedsakelig gjennom språk- eller kulturtiltak.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) mener det er en viktig budsjettpost som bidrar til å realisere en rekke positive tiltak for samisk språk, kultur og samfunnsliv i Finnmark.
--Budsjettposten er et viktig verktøy til å styrke samisk språk og kultur i Finnmark. Det er mye engasjement og god kompetanse på det samiske i fylket vårt, og det ønsker vi å støtte. Mange gode prosjekter har blitt realisert ved hjelp av denne budsjettposten i årenes løp, og vi håper vi får inn like mange søknader i 2018 som vi gjorde i 2017, sier Vassvik i en pressemelding. 

Finnmark er hjemfylke for to samiske kulturer: den nordsamiske og den skoltesamiske. Fylkesordføreren synes det er viktig at også den skoltesamiske kulturen synliggjøres og styrkes.
--Jeg synes det er viktig å understreke at man kan søke om midler både til prosjekter som fokuserer på skoltesamisk språk og kultur så vel som til prosjekter med fokus på nordsamisk språk og kultur, sier Vassvik.

Søknadsfristen er satt til 15. januar 2018. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS