Forsikringsselskapene krever inn årsavgift for staten
Eierne skal betale årsavgiften til forsikringsselskapene i en avgift som får navnet Trafikkforsikringsavgift. (Illustrasjonsfoto)

Forsikringsselskapene krever inn årsavgift for staten

Det er forsikringsselskapene som skal kreve inn den gamle årsavgiften.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 26.11.2017 03:45

Over 350 000 If-kunder som har forsikret et eller flere kjøretøy i selskapet, skal fra årsskiftet betale trafikkforsikringsavgift til staten sammen med bilforsikringen. Trafikkforsikringsavgift erstatter den gamle årsavgiften.

--Trafikkforsikringsavgiften vil være lik i alle forsikringsselskapene. Den erstatter den gamle årsavgiften, som tidligere ble betalt i mars, og må ikke forveksles med bilforsikringen du betaler på kjøretøyene, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If, i en pressemelding. 

Alle forsikringsselskapene i Norge er pålagt å kreve inn avgiften, og det er Stortinget som har vedtatt dette. Bakgrunnen for endringen er at Staten ønsker å redusere administrasjonskostnadene knyttet til årsavgiften, som i dag er den avgiften som det koster mest å kreve inn. Årsavgiften utgjør mer enn 10 milliarder kroner.

Tidspunktet for når kundene skal betale avhenger av når bilforsikringen blir betalt i løpet av året. 

Innkreving gjennom forsikringsselskaper er vanlig i andre land i Europa og i nabolandene Sverige og Danmark, er dette blitt gjort i årevis. Trafikkforsikringsavgift blir betalt sammen med ansvarsforsikringen til forsikringsselskapene, som igjen overfører innkrevet beløp til statlige myndigheter.


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS