For tidlig å åpne hele fylket
Fisker Jacob West mener produsentene i Måsøy bør få kjøpe kongekrabbe som på linje med andre kjøpere. (Foto: Hanne Benjaminsen)

For tidlig å åpne hele fylket

Øst-Finnmark regionråd er imot forslaget om å utvide området for kongekrabbe ytterligere.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.11.2017 01:30

Motstanden mot å slippe hele Finnmark til i den kvotebelagte kongekrabbefangsten er stor i østfylket. Sist uke gikk Øst-Finnmark regionråd sterkt ut mot forslaget fra Fiskeridirektoratet om å utvide området.

Fisker Jacob West, Hammerfest, gir østfinnmarkingene delvis støtte, og mener det er unødvendig å utvide området ytterligere, etter at Måsøy slapp til ved siste runde.

--Det er nå viktigere å få på plass et helt klart regelverk som regulerer krabbefangsten på en måte som tjener næringen best mulig i stedet for å utvide ytterligere, sier West til Kyst og Fjord.

Må slippe kjøperne til
Med det mener han at produsentene i Måsøy samtidig må få slippe til som kjøpere på lik linje med bedriftene som er trygt innenfor de kvotebelagte områdene.

--Det burde være helt unødvendig av mottakene i Snefjord og Havøysund må hente krabben med bil, all den tid fiskerne i området er innlemmet i kvotefisket. Det sier Jacob West.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS