Levendelagring forlenger sesongen
Bjørn-Steinar Sæther fra Nofima, holdt foredrag om levende lagring under «Forum – Marine Næringer 2017» i Hammerfest.

Levendelagring forlenger sesongen

Levende lagring av fisk var ett av temaene under konferansen som ble arrangert i Hammerfest.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 17.11.2017 09:42
Sist oppdatert : 17.11.2017 09:46

Levende fisk om bord i fartøy og merder forlenger sesongen. 

--Med å fange og oppbevare fisken levende om bord og kanskje i merd, vil man kunne ha videreforedling i fiskeindustrien i perioder hvor fisken ikke er tilgjengelig. Det sier Bjørn-Steinar Sæther, seniorforsker i Nofima, til Radio Nordkapp. 

--I dag har vi et regelverk som ikke tillater levende lagring over 12 uker. Mye av fisken tåler å stå i merd lengre enn 12 uker, men det kan også være fisk som bør tas ut før det har gått 12 uker på grunn av kondisjonen til fisken, sier Sæther.

--Det er ikke all villfisk som vil spise pelets. Det er fortsatt en utfordring å finne et fòr som all fisk vil spise, sier Sæther.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS