Ser ikke konsekvensene av dispensasjonen
Arne Karlsen, Raymond Elde og Roger Hansen.

Ser ikke konsekvensene av dispensasjonen

Debatt om dispensasjonen fiskeriministeren har gitt til bedriften Gunnar Klo AS, på konferansen i Hammerfest.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 16.11.2017 13:38

Roger Hansen, leder i Fiskarlaget Nord, er kritisk til dispensasjonen fiskeriminister Per Sandberg har gitt til bedriften Gunnar Klo AS. 

--Med dispensasjon fra deltakerloven har fiskeriministeren åpnet for at utenlandske eiere kan overta fiskekvoter. Det sier Roger Hansen, leder i Fiskarlaget Nord, til Radio Nordkapp. 

Fiskeriminister Per Sandberg (FrP) har gitt firmaet Gunnar Klo AS i Nordland dispensasjon fra deltakerloven fra kravet om at fiskebåter skal eies av aktive fiskere. 

--Jeg har ikke noe imot at Gunnar Klo sikrer seg råstoff til eget fiskemottak, men denne dispensasjonen er en så stor endring i norsk fiskeripolitikk og vil føre til konsekvenser som vi i dag ikke ser utfallet av. Det sier Roger Hansen. 

Overleve 
Arne Karlsen har et annet syn enn Roger Hansen. Han mener dispensasjonen var nødvendig. 

--Skal Gunnar Klo AS overleve i konkurransen om råstoffet, måtte det gis dispensasjon fra lovet. I området er det fiskebruk eid av fiskere og det gir konkurransevridning, sier Arne Karlsen som starter i jobb hos Gunnar Klo AS den 1. desember 2017.

--Dette er en viktig debatt som jeg ønsker velkommen, men jeg mener Per Sandberg gjorde rett da han innvilget denne gode søknaden, sier Karlsen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS