Færre krasjer på sommerdekk om vinteren
Bileierne har blitt flinkere og skifter om til vinterdekk i tide, ifølge nye tall skadetall fra forsikringsselskapet If. (Illustrasjonsfoto)

Færre krasjer på sommerdekk om vinteren

Fjorårets vinter kom overraskende på bileiere i Finnmark og Troms, ifølge skadetallene.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 14.11.2017 11:00

Nordmenn flest er blitt bedre til å sko bilen etter vær og føre, viser skadestatistikk.

Det er særlig sjåfører på Vestlandet og Sørlandet som sist vinter ble bedre til å legge om til vinterdekk. De to landsdelene har i årevis vært dårligst i landet til å skifte dekk i tide, viser en ny analyse av egne skadetall fra forsikringsselskapet If.

På landsbasis var 2,8 prosent av bilene involvert i uhell sist vinter på grunn av sommerdekk. Det er en kraftig nedgang fra vinteren 2015-16, da hele 10,1prosent av ulykkesbilene var skodd med sommerdekk, viser Ifs egen skadestatistikk. 

Forsikringsselskapet har forsikret om lag hver femte personbil som kjører på veiene her i landet, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

De to nordligste fylkene pleier å være blant de beste i klassen til å sko bilen rett. I fjor kom kong vinter overraskende på Troms og Finnmark, som hadde en sommerdekkandel under små og store ulykker på henholdsvis 10,6 prosent og 5,6 prosent, melder forsikringsselskapet If i en pressemelding. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS