Ap mot kutt i bostipend
Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. (Foto: Arbeiderpartiet)

Ap mot kutt i bostipend

Arbeiderpartiet er ikke med på kuttforslaget regjeringen har fremmet i forslaget til statsbudsjett.
Statsbudsjettet 2018
Raymond Elde
Publisert : 13.11.2017 16:00

Arbeiderpartiet ønsker ikke kutt i stipend til borteboende elever. 

--Ap vil ikke gjøre det vanskeligere for elever i distriktsfylker å ta den utdanningen de ønsker, og foreslår derfor å skrote regjeringens kutt i borteboerstipendet. Det sier Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. 

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å øke avstandsgrensen for å kunne få bostipend. Dette har skapt reaksjoner i fylkene med store avstander og mange hybelboere, og Elevorganisasjonen mener kuttet bryter med gratisprinsippet i skolen.

--I enkelte distriktsfylkene rammer dette kuttet hardt. Mange elever har allerede lang reisevei til skolen, og en hybel på skolestedet er ofte det eneste alternativet hvis de skal få tatt den utdanninga de ønsker. Når regjeringa gjør det vanskeligere å få bostipend vil det gå ut over elevene, sier Henriksen.

I sitt alternative statsbudsjett foreslår Ap å reversere kuttet, slik at bostipendet forblir på dagens nivå. 

--Dette er ikke et kutt Ap vil være med på. Vi ønsker å skjerme distriktsfylkene, og foreslår å la bostipendet være på dagens nivå, sier Henriksen.

I dag kan elever i videregående opplæring få bostipend dersom de ikke bor hos foreldrene sine og avstanden mellom hjemmet og skolen er 40 km eller mer, eller om reisetiden er tre timer eller mer per dag. Regjeringen vil heve avstandsgrensen fra 40 til 60 km, noe som gir et kutt på 21,2 mill. kroner.

(Pressemelding fra Arbeiderpartiet)


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS