Kan ikke bruke tungolje
Ingalill Olsen ønsket svar på miljøkravene til hurtigruten. (Illustrasjonsfoto)

Kan ikke bruke tungolje

Spørsmål fra Ingalill Olsen og svar fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, om miljøkravene til kystruten i den nye anbudsperioden.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.11.2017 09:45

Ingalill Olsen, stortingsrepresentant fra Finnmark Arbeiderparti, stilte spørsmål om miljøkrav til kystruten, i Stortingets spørretime. 

--Det er ikke lov å bruke tungolje og det skal brukes landstrøm der det er mulig. Det er noen av miljøkravene i det nye kystruteanbudet, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP). 

Ingalill Olsen spurte i Stortingets spørretime om hvilke miljøkrav som blir stilt til hurtigruten fra 2021. 

--Vi har som ambisjon i velge anbydere neste sommer slik at man har god tid før man setter skipene i trafikk i 2021, sa Solvik-Olsen.

--I løpet av anbudsperioden er rederiene pålagt å redusere utslippene med 25 prosent i snitt. Starter man med dagens skip må rederiet ta et større utslippskutt i slutten av perioden for å oppnå 25 prosent i gjennomsnitt. Regjeringen har vært opptatt av at vi skal få en kystrute som man kan stole på og som seiler i dårlig vær, sa Solvik-Olsen.

Ingalill Olsen spurte om staten vil bidra til innovasjon i løpet a anbudsperioden slik at næringen aktivt jobber for utslippskutt. 

--Det vil ikke være mulig å gi prosjektstøtte fra Enova hvis miljøkravene er nevnt i anbudet, sa Solvik-Olsen.

Spørsmål og svar, på Stortingets web-tv


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS