Alle i Europa kan fiske i åpen gruppe
Kongekrabben har forpestet gode linefelt, at Tor Arne Stensen må legge om til garn. Radio Nordkapp traff han under skyting av garn.

Alle i Europa kan fiske i åpen gruppe

Fisker Tor Arne Stensen er kritisk til at så mange slipper til i åpen gruppe.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 08.11.2017 13:33

Tilgangen til fisket i åpen gruppe er så stor at det går utover fiskere som skal leve av fiskeriene. 

--Alle i Europa kan komme til Finnmark for å fiske i åpen gruppe. Det må stoppe. Det går utover oss som skal leve av fisket, sier Tor Arne Stensen, fisker fra Nordvågen. 

Fiskeridirektoratet har foreslått at kvotene i åpen gruppe, gruppe II, skal halveres neste år fordi det har kommet inn mange nye fiskere de siste årene. 

--Da jeg startet som fisker måtte man ro som mannskap et halvt år før jeg kunne kjøpe båt. Slik er det ikke lengre. Nå starter drosjesjåfører, pensjonister, trygdede og alle andre opp som fiskere. Nye fiskere har båter til 500 000 kroner, mens vi som driver profesjonelt har flere millioner kroner i gjeld fordi vi kjøpte nye fartøy og satser på sikkerhet. Det sier Tor Arne Stensen. 

--Kongekrabben har blitt så lukrativ at nye fiskere ror med båter som aldri skulle vært godkjent. Sjøfartsdirektoratet bør gripe inn for å stille like strenge krav til dem som de gjør til oss, sier Stensen. 

Er du fisker med bostedsadresse i Norge, kan du fiske i åpen gruppe. 


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS