Mener Sanner er arrogant ovenfor nordlendingene
Jan Tore Sanner måtte svare på spørsmål om hvorfor han ikke møtte opp da fylkestingene i Finnmark og Troms hadde møte i Kirkenes. (Foto: Stortingets web-tv)

Mener Sanner er arrogant ovenfor nordlendingene

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fikk spørsmål om sammenslåingen av Finnmark og Troms.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 08.11.2017 11:00

Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet, utfordret kommunalminister Jan Tore Sanner (H) på tvangssammenslåingen mellom Finnmark og Troms i Stortingets muntlige spørretime. 

--Den 31. oktober var det et felles fylkestingsmøte mellom Finnmark og Troms. Dette er et resultat av at regjeringen har tvunget dem sammen, mot lokale beslutninger og folkets vilje. Et møte som kostet dyrt, hvor det var chartret et fly fra Finnmark til Troms til millionbeløp. Det er arrogant at Sanner en gang ikke vil komme, men bare sende en videohilsen. Han skal overkjøre dem, men stiller ikke opp. Han ville heller være på et internt Høyre-møte ifølge hans kalender på regjeringens nettsider. Regjeringen gjennomfører tvangsvedtak, men kan ikke en gang møte opp å se de berørte i øynene, sa Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet, til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. 

Senterpartilederen spurte statsråden om det ikke var mangel på respekt at han ikke møtte opp på fellesmøtet mellom fylkestingene i Finnmark og Troms? 

Jan Tore Sanner svarte med at han møter kommunestyrerepresentanter og fylkestingsrepresentanter fra den nordlige landsdelen med jevne mellomrom. Han sa at regjeringen gjennomfører det regjeringen har sagt den skal gjennomføre, og gjennomfører det Stortinget har vedtatt. 

Det var muntlig spørretime i Stortinget onsdag morgen. 


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS