Allehelgenskonsert i kirken på søndag
Honningsvåg Blandakor er ett av korene som synger i Honningsvåg kirke på søndag. (Arkivfoto fra blandakorets sommerkonsert juni 2016)

Allehelgenskonsert i kirken på søndag

Lokale kor og solister skal opptre i Honningsvåg kirke på søndag.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 03.11.2017 17:44

--Organist Olga Jusupova-Nilsen har satt sammen et flott program med kor og solister, sier Per-Inge Jensen, én av deltakerne, til Radio Nordkapp. 

De som skal være med på konserten er Honningsvåg Damekor, Anita Holmgren, Honningsvåg Blandakor, Per-Inge Jensen, Birgit L. Johansen, Christel Teifer, Thomas Nilsen, Olga Jusupova-Nilsen og Bjørg Olsen som konferansier.

Kollekten går til innkjøp av nytt orgel. 
--Honningsvåg kirke er et flott konsertlokale og konserten gjør at man senker skuldrene. Det var orgel i Honningsvåg kirke før krigen. Gjenreisningen er ikke gjennomført før vi har orgelet på plass i kirka, sier Jensen. 

Store Norske leksikon:
«Allehelgensdag, også kalt helgemesse, er en minnefest for alle helgener og martyrer. I den katolske kirken er allehelgensdag 1. november. Halloween feires alltid natten til 1. november.
I Den norske kirke er allehelgensdag lagt til første søndag i november, og blir også kalt helgemesse. Det betyr at den norske allehelgensaften ikke nødvendigvis faller på samme dag som den amerikanske halloweenfeiringen.
Allehelgensdag oppstod i den katolske kirken på 600-tallet, og på 800-tallet la Gregor 4 den til 1. november. I den gresk-ortodokse kirken feirer de allehelgensdag første søndag etter pinse.»

 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS